Kostrådgivning

Det vi väljer att äta påverkar både vår kropp och vårt sinne

Maten kan till och med påverka vår sömnkvalitet. Genom att laga mat från grunden och välja bort processade livsmedel i så stor utsträckning som möjligt så kommer du stärka din kropp inifrån och ut.

De flesta av oss har ett förhållande till mat som innebär att vi inte ser till vad kroppen faktiskt behöver för typ av näring för att kunna fungera så bra som möjligt. Istället så låter vi andra faktorer påverka det vi väljer att äta. I många fall äter vi inte ens för att vi är hungriga utan av helt andra orsaker som har med vårt mående och våra tankar att göra. Kanske använder vi maten vi äter som tröst och/eller belöning. Kanske ser vi till och med maten som vår fiende och som måste bekämpas och kontrolleras till varje pris. De flesta av dessa faktorer kan vi jobba med. Skala av känslor och beteendemönster till maten så den inte längre är en krycka, en vän eller fiende utan enbart det den är till för: bränsle till din kropp och ditt sinne. Bränsle att njuta av just eftersom det är mat som är och gör gott för dig.

Mindful eating

Mindful eating och mindfulness är fina verktyg att använda när du vill se över dina kostvanor. Tillsammans utforskar vi vad det är du vill förändra och hur vägen dit blir bäst för dig.

Kontakta mig på hello@food4thought.se om du är nyfiken på hur ett upplägg skulle kunna se ut för dig.